4 RTC-logo 300x117

Så här gör du

Information om hur du registrerar din båt för uthyrning

Det är gratis att hyra ut sin båt hos oss!

OBS! Båt som är till salu får inte hyras ut genom RTC! tillsammans förverkligar människors semesterdrömmar.

Så här går det till.

Du går in på vår hemsida www.rtc.se

VIKTIGT! Då något du skrivit blivit RÖTT är detta fel och det går ej att spara.

- Registrera dig. Klicka här

- Klicka på "Registrera båt" Nu ska du välja om det är en motorbåt eller segelbåt du ska registrera. När du valt detta kommer du direkt till utrustningslistan.

- Beskrivning. Här fyller du i med egen text lite trevlig information om din båt. Denna information är viktig och kan göra att en hyresgäst just väljer DIN båt. Du får inte skriva in länkar eller telefonnummer, detta tar RTC bort.
- Fyll i utrustningslistan. Har du inte alla information kan du senare komma tillbaka och fylla i detta. Viktigt att INNAN du går vidare alltid klicka i att du godkänner de allmänna villkoren och sedan klicka på "spara och fortsätt" annars kommer du inte vidare. Läs gärna igenom "Allmänna villkor" innan du lägger in information om din båt. Utrustning med * måste finnas med. Då du gör förändringar på din utrustningslista loggar du in på vår hemsida och gör de förändringar du önskar. RTC får ett meddelande om detta och kontrollerar om vi måste meddela några kunder om förändringen eller om någon annan åtgärd måste tas. När vi kontrollerat att allt ser bra och rätt ut så skickar vi dig en bekräftelse på din förändring (via mail).


- Priser. Fyll i ditt konto samt pris på båten. Glöm ej att fylla i ditt IBAN och SWIFT nummer, det behöver dina hyresgäster som bor utanför Sverige. Ditt pris fyller du i till vänster, i kolumnerna på högra sidan ser du sedan utpriset kunden ser inkluderat vår förmedlingsprovision och det räknas ut automatiskt då du fyllt i ditt pris. Fyll sedan i om du vill hyra ut helger samt vilka rabatter du ger. Du har även möjlighet att fylla i Erbjudanden. Här kan du te.x. fylla i att v33 &34 hyrs ut endast under 2v till specialpris. Rådgör med RTC om du vill skriva in ett pris då alla pris måste inkludera vår provision så kunden ej missleds. Längst ner fyller du in din önskade in/utcheckning samt godkänner villkoren och sparar. Ibland tar RTC in dina pengar från en agent eller kund, vi för då över dina pengar till dig direkt! Lämna ALDRIG ut din båt innan du fått full betalning samt att hyresgästen deponerat självrisken.


- Bilder. Ladda upp dina bilder. Minst 1 bild måste laddas upp. Båtar som ej visar bilder går inte att hyra ut. Du kan max ladda upp 10 bilder.

Ladda upp bilder, så här gör du:

- Logga in
- Klicka på Visa mina båtar (på vänster sida)
- Klicka på din båt som nu kommit upp på sidan (mitten)

På vänster sida har du nu följande möjligheter:

Min båt
• Båten
• Utrustningslista
• Priser
• Bilder
• Delägare
• Meddelanden

- Klicka på bilder

Mitt på sidan står det Välj fil med grå bakgrund. Du klickar på din och går till din dator där du har dina bilder.
Sedan klicka du på Ladda upp med blå bakgrund. Sedan fortsätter du så.

OBS!!! Bilderna får inte vara för stora!! Ca 750 är bra.

Om du vill ha hjälp med att förminska bilderna, maila EN och EN till oss på . så fixar vi förminskningen åt dig och mailar tillbaka bilderna så du kan ladda upp dom.

- Delägare. Det är bra om ni fyller i alla delägare så att vi/ kund alltid kan nå någon!

Nu är själva registreringen klar! Din båt blir publicerad då RTC granskat allt. Vi meddelar dig detta genom ett email. Du kommer då även få lite listor till hjälp för att uthyrningen ska bli så trygg och säker som möjligt för både dig och hyresgästen.

GLÖM INTE:

- BOKA de veckor du inte vill att båten ska hyras ut. Ej bokade veckor för egen räkning är bindande!

Detta bokar du enkelt upp själv, gör så här:

- Logga in
- Klicka på visa mina båtar
- Klicka på din båt som nu syns markerad framför dig mitt i bild
- När du har din båt upp så har du 3 alternativ ovanför bilden : Beskrivning / utrustningslista/ Boka denna båt
- Klicka på boka denna båt
- Klicka på den/ de veckor du vill boka till dig själv, de blir nu röda. OM du senare vill öppna upp en vecka gör du på samma sätt och veckan blir grön och bokbar för hyresgäster.

- När en hyresgäst har gjort en bokning på din båt kommer denna vecka visas som GUL. Ingen hyresgäst blir godkänd innan vi på RTC har kontrollerat att tillräcklig kunskap/ erfarenhet finns. Det här är den trygghet du har då du hyr ut din båt via RTC och vi kan nu lägga ner mer tid och kraft på att finna de rätta hyresgästerna för dig. När RTC godkänt hyresgästen så kommer veckan att visas som RÖD. Samtidigt som vi bekräftar till hyresgästen bokningen så skickar vi ett mail till dig. Du får då reda på vem din hyresgäst är samt vilken vecka (helg) hyresgästen har bokat din båt. Du loggar in på RTC´s hemsida och under "Mina sidor" går du in och hämtar kontrakt och en bokningsbekräftelse under Mina meddelanden. Dessa sparas så du kommer ha allt på ett och samma ställe och inget går förlorat. Du kan även printa ut de dokument du önskar.

VIKTIGT!

OM du är osäker på vilka veckor du vill hyra ut så BOKA dom veckorna till dig! Du kan alltid gå in och avboka/ öppna upp dina veckor senare. De veckor du inte bokar till dig själv ser vi som lediga och bokar in hyresgäster på utan att vid varje tillfälle ringa dig först.

Samtliga båtar flyttas per automatik med till nästkommande år! Vill du inte vara med så måste du själv gå in på din båt och klicka i ett NEJ för nästkommande år! Problem? Ring oss! 08 - 571 459 00 eller skicka ett email till .">.

Om din båt ligger i ett företag så ska du presentera båtens pris INKLUSIVE MOMS.

När du uppdaterar/ ändrar något på din båt så plockas din båt tillfälligt bort från vår hemsida tills dess att vi på RTC godkänt dina ändringar, bekräftat detta och skickat ett mail till dig om att ändringen är godkänd. RTC är stängt lördag/ söndag då godkänner vi inga båtar. När du bokar din båt plockas den inte bort dock.

Vi hoppas att du på ett enkelt och även roligt sätt nu kan påverka din uthyrning samt även ha lite mer koll på vad som händer med just din båt.