4 RTC-logo 300x117

Segla i Athen/ Zea Marina

båtuthyrning segla i Grekland

Zea Marina ligger i Pireus, på östra sidan av halvön Piraiki. Perfekt läge för dig som vill segla i den Saroniska ö-världen. Självklart når du även Cykladerna lätt! Är du det minsta kulturintresserad så har du dessutom hamnat helt rätt. Athen har vuxit enormt efter andra världskrigen, ca 40% av landets befolkning bor i Athen och närområdena. Det är en modern stad där du kan få tag på allt du önskar. P.g.a den stora folkmängden så är det en hög belastning även trafikmässigt och man har problem med luftföroreningar och långa bilköer. Dock är man väldigt medvetna om detta och jobbar på att få ned både utsläpp och trafiken. Har du tid att stanna någon extra dag i Athen så ta tillfället i akt att besöka någon eller några av de antika sevärdigheterna såsom Akropolis.

Ta sig dit

Det är många flygbolag som flyger direkt från Sverige till Athen för ett bra pris. Man tar sig med taxi till marinan som RTC kan förboka. Det tar ca 40 minuter. På marinan finns det ett stort utbud av både mataffärer och restauranger. 

Saroniska gulfen eller Cykladerna

Väl på plats har du 2 seglingsområden att välja emellan. Den Saroniska gulfen med mer skyddat vatten eller Cykladerna där det kan vara ganska hög sjö och hårda vindar men med många fina öar att besöka. Sunsail och The Moorings har sina båtar i fina Zea Marina. Perfekt utgångsläge för både Cykladerna och den Saroniska ö-världen.

Då ni beräknas få båten kl 18.00 så ligger många kvar i marinan första natten då man inte för segla när det är mörkt, men var inte ledsna för det för här händer det saker och mat/ dryck finns det gott om! Varför inte passa på att ta en promenad i den stora mer komersiella marinan!

I varje båt ligger en Greek Waters Pilot och sjökort så har nu inte planerat eran seglingsrutt i förväg så kan ni göra det första kvällen. 

Söker ni efter härlig segling i Grekland så meddela gärna oss så ska vi hjälpa er!