4 RTC-logo 300x117

Segla i Procida

  • Segla i italien segla i medelhavet hyra båt båtuthyrning
  • Segla i italien segla i medelhavet hyra båt båtuthyrning
  • Segla i italien segla i medelhavet hyra båt båtuthyrning

Procida är en ganska så okänd ö med kända grann öar såsom Capri och Ischia. Det är den äldsta och minsta ön i Neapelbukten. Kusten är fantastiskt och här kan du finna grottor att urforska.Gillar du att promenera lite mellan varven så ta med dig kängorna för här finns alla möjligheter till utforskning och motion.Området har mycket historia och överalltfinner du fantastiska ruiner att ta en närmre titt på.

Vulkaner och varma källor

Under Medeltiden så plundrades ön ofta av pirater. Ön har även varit okuperat av både engelsmän och fransmän men idag finner du endast idyll! Den närmsta ön heter Ischia. Seglar du dit kan du med fördel ankra upp eller lägga till vid någon kust och passa på att snorkla lite i det klara vattnet. Själva Ischia är en mycket populär turist ö. Ön är bergig och har flera vulkaner. Detta ger i sin tur ön flera varmvatten källor som är väl värda ett besök.

Njut av öarna

Det var på Capri vi mötte varandra.......... Den melodin känner många till. Nu är det dags för ett besök här! Det är relativt dyrt och ofta fullt inne i hamnen på Capri. Ett tips kan vara att ta sig till den södra delen av ön och Marina
Piccola. Det finns mycket att se och upptäcka på Capri som har en lång historia. Vill du bara njuta och ta in atmosfären så går detta också bra på ett café.
Det finns fler öar att besöka utmed denna kust såsom Ponza och Palmarola. Här är det lugnt och kanske ska man mest bara segla och njuta här! Ankra upp, ta ett bad, snorkla lite. Palmarola är en obebodd ö med fina vikar där du kan ankra. Promenera runt lite och titta på grottorna. Nu är du utvilad och redo för att bege dig tillbaka till mer folkrika platser!

Segla högt och fort!